20 vrouwelijke rolmodellen voor altijd vereeuwigd op het doek, dat is the Female Night Watch. Het doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. De vrouwen melden zich aan of worden door anderen voorgedragen. Belangrijk is de motivatie waarom zij als rolmodel geportretteerd moet worden. Bij aanmelding dienen de onderstaand vragen beantwoord te worden:

· Waarom verdient deze topvrouw een plaats op dit doek?

· Wat maakt haar zo uniek?

· Welke rol heeft zij vervuld om anderen te inspireren?

· Welke maatschappelijke taken vervult de topvrouw (nog meer)?

· Welke resultaten heeft zij inmiddels bereikt?

Ben of ken jij iemand die een plek op het doek verdient? Meld die persoon nu direct hier aan.

Financiële bijdrage

Er wordt aan elke deelnemer een financiële bijdrage gevraagd. Er wordt een onderscheid gemaakt naar draagkracht van het rolmodel. De opbrengsten gaan naar het Onderzoek Fonds van Stichting Hart voor Vrouwen

Onthulling

Reserveer alvast donderdag 19 november aanstaande van 9.00-13.00 voor de feestelijke onthulling in het Rijksmuseum gevolgd met een afsluitende lunch.

Selectie

Uiterlijk 10 januari is de top 50 genomineerden bekend. Hieruit worden uiteindelijk 20 vrouwelijke rolmodellen geselecteerd die definitief in aanmerking komen voor het Female Night Watch kunstproject.

Wat krijgen de deelnemers?

Een unieke ervaring en een aparte zeefdruk exemplaar van The Female Night Watch in een kleiner formaat.

Extra zeefdrukken kunnen worden besteld bij onze projectorganisatie. De opbrengsten daarvan gaan eveneens naar het onderzoekfonds van Stichting Hart voor Vrouwen.

De Lancering

Donderdag 19 november 2024 lanceert stichting Topvrouwen Nederland ‘The Female Night Watch’ tijdens de Love Your Heart benefietgala. Hart voor Vrouwen Nederland organiseert het benefietgala samen met Inner Wheel Nederland in Grand Hotel Huis ter Duin.

Love your Heart is een evenement dat bestaat uit een diner met daarbij een veiling en een loterij waar een ieder kavels kan kopen. Een kavel is o.a. een plek kopen op de Female Night Watch, verder zijn er ook kunstwerken en diensten.

Het ontstaan van de Female Night Watch

In de zomer van 2023 is Carmen Breeveld, oprichter en voorzitter van Stichting Topvrouwen Nederland, benaderd om een dinerstoel te kopen voor het benefietgala van het onderzoekfonds Stichting Hart voor Vrouwen. Onmiddellijk gingen bij haar alle alarmbellen rinkelen en besloot ze te sponsoren vanuit de Topvrouwen Academy. Dit leidde weer tot het prestigieuze project The Female Night Watch . Het idee is afgeleid van het project ‘De Toekomst Voorspeld’ van kunstenaar Sam drukker. In 2006 participeerde Carmen in dit project. 8 prominente Nederlanders zijn met 8 talenten voor de toekomst op het doek vastgelegd. De Female Night Watch is een vrouwelijke moderne uitvoering ervan. 20 inspirerende motiverende vrouwen voor altijd vereeuwigd op het doek.

De kunstenaar

Adriaan de Wolf (Groningen, 1986) woont en werkt in Amsterdam. Hij is onder andere bekend van het televisieprogramma Meesterschilders De Nieuwe Vermeer. Hij schildert graag portretten, mensen en figuren. Binnen dat gebied probeert hij de kwetsbaarheid, en van daaruit ook de kracht te vinden in hetgeen wat hij op het doek zet. Hij redeneert, als je teruggaat naar de kern van iets, komt men aan bij een kwetsbaar punt. Als je dat goed op het doek weet neer te zetten, heeft hij het gevoel dat je vanuit die kwetsbaarheid ook kracht of schoonheid kan laten zien. Zijn werken beelden dan vaak ook een verstilling uit, met daarachter een emotie die misschien niet altijd aan het oppervlak ligt.

Meer informatie:

Aanmelden

Ben of ken jij een rolmodel, die met haar verhaal anderen kan inspireren en motiveren? Aanmelden kan via de onderstaande formulier. Bij aanmelding dienen de onderstaand vragen beantwoord te worden:

· Waarom verdient deze topvrouw een plaats op dit doek?

· Wat maakt haar zo uniek?

· Welke rol heeft zij vervuld om anderen te inspireren?

· Welke maatschappelijke taken vervult de topvrouw (nog meer)?

Welke resultaten heeft zij inmiddels bereikt?